Kışlık Ayakkabı (Bot) Seçimi Nasıl Olmalı?

Kışlık Ayakkabı (Bot) Seçimi Nasıl Olmalı?

Bir anasözün de der ki; ayaklarını sıcak tut evladım, yoksa hasta olursun... Sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte, sıcaklıkların bir anda düştüğü, havaların bir anda tersine döndüğü, incecik kıyafetlerin yerini kalın kazakların aldığı soğuk havalar kapımıza dayandı.

İçi tir tir titreten havaların yaklaşmasıyla birlikte evlatlarının sağlığına her zaman öncelik veren annelerimizin dediği gibi ayaklarımızı sıcak tutmak oldukça mühim bir konu.

Kış ayları denince akla hemen botlar ve çizmeler gelir. Umarız, mevsimin değişmesiyle hemen geçen sezondan kalan botları, çizmeleri titizlikle sakladığınız yerlerden çıkarıp, yazlık ayakkabıların yerine koymaya başlamışsınızdır. İşini planlı yapan birçok hanım efendi, şimdiden gardrobunda yazlık ayakkabıları kışlıklarla değiştirmeye başlamıştır. 

Ancak yine de “Eyvah! Botumun; ucu yıpranmış, tabanı delinmiş. Bu ayakkabının modası geçmiş. Bu sezon giyemem ki L” diyen birçok hanım efendinin olduğunu duyar gibiyiz.

İşte feryatlarla yardım çığlıkları atan bu hanım efendilerin imdadına yetişmek için kışlık bot seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları araştırdık.

“Kaliteli kışlık bot nasıl olmalı? Kışlık bot alırken nelere dikkat edilmeli? Sezonun trendleri neler?” gibi sorulara yanıt aradığımız bu araştırmayı okuduktan sonra ister gardrobunuzdaki botları giyecek olun, isterseniz mağaza mağaza dolaşıp sezonun en trend botları alacak olun, ayakkabı seçiminde oldukça isabetli kararlar vereceksiniz.

Hadi başlayalım mı?...

ÖNCE SICAKLIK VE RAHATLIK

İyi bir bot seçimi yaparken öncelikli ilk kriterinizin sıcaklık ve rahatlık olmasına önem verin. Hemen hemen hergün giyeceğiniz botların ayanığınızı rahatsız etmesini ve soğuk havalarda üşütmesini eminiz kimse istemez. Bu nedenle bot alırken veya mevcut botlarınızın tabanının rahatlığına ve soğuk geçirmediğinden emin olun.

Özellikle geçmiş sezondan kalma botlarınızda tabanın yıpranmadığına, astarının yırtılmadığına ve tabanının delinmediğine dikkat edin.

Yeni ayakkabı alacaksanız, dikkat etmeniz gereken, ayakkabıyı giydiğinizde ayağınızı sıkmamasına, tabanın rahat olmasına dikkat edin. Aynı zamanda ayakkabının kullanım talimatlarını da okummayı ihmal etmeyin.

Önemli bir püf noktası verecek olursak, botlarda özellikle bağcıklı modeller ayağın hem hava almasına ve rahat olmasına destek olur. Bağcıklı botlar karlı havalarda da yürüyüş konusunda size destek olacaktır.

Bot alırken hangi malzemeden üretildiğine dikkat edin.. Ayağı sıcak tutma konusunda en iyi materyal deridir. Süet malzemeden üretilmiş botlar her ne kadar şık dursa da soğuk havayı geçirgenliği oldukça yüksektir.

Sentetik yünler ayağın terlemesine yol açar, doğal yün ise ayağın terinin önlenmesine, sıcaklığının korunmasına ve ayağın nefes almasına olanak sağlar.

Bot alırken anti-bakteriyel özellikte bir ayakkabı almanız, mantar vs.’nin üremesine yol açan mikroplardan korunmanızı sağlayacaktır.

KAYIP DÜŞMEMEK İÇİN; KAUÇUK TABAN

Kış aylarında her ne kadar beğenilme korkusuyla bot alım tercihi yapıyor olsakta, karlı ve buzlu havalarda sizin kayıp düşmenize ve yaralanmanıza neden olacak kazaların önlenmesinde ayakkabının tabanı oldukça önemlidir. Bu nedenle kışın giydiğiniz botun kaymamasına özen gösterin.

Ayakkabının su geçirmezlık özelliği olduğuna dikkat edin. Yağmurlu ve karlı havalarda dışarı çıkmanız durumunda, ayağınızın ıslanması, sizin hastalanmanıza yol açacaktır.

Bot ile uzun bir süre ayakkta kalma  ihtimaliniz olması nedeniyle, hafif olmasına da dikkat edin

Siz de 2021 Sonbahar-Kış ayakkabı modasını yakından takip etmek birbirinden güzel tavsiyeler edinmek için miogusto’yu yakında takip etmeyi unutmayın.

2021 yılının en moda ayakkabıları miogusto’da...

Etiketler: bot
Eylül 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR