Kışlık Bot ve Ayakkabılar Nasıl Saklanır?

Kışlık Bot ve Ayakkabılar Nasıl Saklanır?

Mevsim geçişlerinde en çok merak edilen konu bir önceki sezona ait ayakkabıların saklanma konusudur. Sonbahar – kış aylarının gelmesiyle ilkbahar ve yaz aylarında giyilen ince havadar ayakkabılar, ilkbahar – yaz aylarının gelmesiyle de sonbahar ve kış aylarında giyilen kalın soğuk geçirmez botlar ve çizmeleri bir sonraki sene için saklanma ihtiyacı doğar. Tabi ayakkabıları saklarken dikkat edilecek bir kaç püf noktası var.

Bugün sizlere bu konuda altın niteliği taşıyan ipuçları vermek istiyoruz.

Öncelikle dikkat etmeniz gereken kış aylarında sizi soğuk ve ıslak havalardan korumuş bot ve çizmelerin gelecek sezonda sizi koruması için doğru bir şekilde temizlenmiş, kokusunda arındırılmış ve paketlenmiş olmasıdır.

KIŞLIK VE YAZLIK AYAKKABI TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

İster kışlık isterse yazlık olsun ayakkabılarınızı bir sene boyunca göremeyeceğiniz bir yere saklamadan önce doğru bir temizlik işlemi yapmanız gerekir. Ayakkabılara üretildikleri maddeye göre uygun bir temizleme yöntemi uygulanmalı. Süet, der, kauçuk, malzemeden üretilen ayakkabılar, özel bir temizleme gerektirir. Bu nedenle ayakkabının bakım talimatlarını okuyarak en uygun işlemi uygulayın.

Ayakkabının bakteri üretmesine engel olmak için özellikle tabanlarını temizlemeyi unutmayın.

Ayakkabının sığacağı genişlikte, tabanının yüksekliğini geçmeyecek kadar bir kabı suyla doldurup, tabanı bütün kış ve yaz boyunca kirlenmiş ayakkabılarınızı içine koyabilirsiniz.

Suyun içine koyduğunuz ayakkabının tabanındaki, kirler, taş parçaları vs, çıktıktan sonra temiz bir bezle hafifçe kurulayın, ardından da daha iyi kuruması için havadar bir yere bırakın.

Ayakkabının gövdesini temizlemek için, nemli bir bez kullanabilirsiniz. Süet ayakkabılar için özel fırça kullanmalısınız. Pürüzsüz bir yüzey elde etmek için, fırçayı her zaman tek bir yönde hareket ettirin.

Deri ve rugan ayakkabılarınızın yüzeyini vazalinle silebilirsin. Ayakkabı yüzeyi böylelikle hem yumuşayacak hem de yüzeydeki çatlak oluşumunun önüne geçeceksiniz.

KOKU NASIL ÖNLENİR?

Ayakkabılarınızı temizledikten ve havalandırdıktan sonra da bütün sezon boyu sinmiş kötü koku gitmeyebilir. Böyle durumlarda özel olarak üretilen spreyler ve ayakkabı pudrası kullanabilirsiniz. Karbonatta kötü kokuya neden olan nemin alınmasında oldukça etkili olduğunu belirtmek isteriz.

AYAKKABILAR NASIL SAKLANMALI?

Temiz, kuru ve kokudan arındırılmış ayakkabılarınızın bu durumda uzun bir süre kalması için dikkatli bir şekilde saklamanız gerekir.

Kalıbını korumasını isteyeceğiniz kışlık bot ve çizmeler için özel olarak üretilen ve kolayca satın alabileceğiniz ayakkabı kalıbı edinebilirsiniz.

Kalıp korunması için bir diğer yöntem ise ayakkabıyı satın alırken de karşılaştığınız içine kağıt doldurmaktır.

Burada dikkat etmeniz gereken içine çok fazla kağıt koyup da ayakkabının genişlemesine yol açmamak. Az koyarsanız da kalıp bozulabilir bu nedenle yeteri kadar kağıt koymalısınız.

Eğer ayakkabıyı satın aldığınızda kutusunu atmadıysanız oldukça akıllı bir iş yapmış demeksiniz.

Ayakkabıları saklarken kutularını kullanabilirsiniz. Elinizde kutu yoksa, pamuklu bir beze sarabilir veya temiz bir torbaya, ardından da bir kutuya koyabilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken, bütün saklanacak ayakkabıların tek bir kutuya koyma yanılgısına düşmemektir. Bu tip bir durum ayakkabının formunun bozulmasına yol açabilir.

AYAKKABI NEREDE SAKLANMALİ?

Temizlenmiş ve doğru bir şekilde paketlenmiş ayakkabıları yatağın altında dolapta veya herhangi bir yerde saklayabilirsiniz.

Ortamın serin ve kuru olmasına dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatalım.

Uygun bir yerde muhafaza edilen ayakkabılarınızı gelecek sezon sanki zaman yolculuğu yapmış gibi yeniden aynı kalite ve aynı şıklıkta yeniden giyebilirsiniz.

Siz de 2021 Sonbahar-Kış ayakkabı modasını yakından takip etmek birbirinden güzel tavsiyeler edinmek için miogusto’yu yakında takip etmeyi unutmayın.

2021 yılının en moda ayakkabıları miogusto’da...

Etiketler: Ayakkabı
Eylül 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR