Çizme Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir?

Çizme Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir?

Sonbahar- Kış aylarının başlamasıyla birçok kadın gardropundaki eski moda ayakkabıları kenara atıp, uzun ve zarif çizmelerin yenilerini almanın telaşına düştü. Hal böyle olunca alışveriş yaparken nelere dikkat edileceği merak edilir oldu.

Kış aylarında kısa botların yanı sıra çizme giymeği seven bayanlar bir birinden şık modeller arasında sıkışıp kalıyor.

ÖNCE RAHATLIK VE GÜVENLİK

Sonbahar ve kış aylarının adeta vazgeçilmezi konumuna gelen çizmeleri seçerken, öncelikle kauçuk tabanlı çizmeler tercih edilmelidir.

Çizmeler özellikle kışın giyildiği için yağmur ve kar gibi doğal olaylara karşı koruyucu olması da oldukça önemli. Karlı havalarda oluşan buzlanmaya karşı tabanının tırtıklı olması, yolda yürürken kaymanızı önleyecektir.

Çizme seçerken renginden, modelinden çok dikkat etmeniz gereken bir diğer husus, rahatlıktır. Bütün kış giyeceğiniz çizmelerin bütün gün yaşayacağınız tempoya ayak uydurması oldukça önemli. Bu nedenle çizmeyi giydiğinizde tabanının rahatlığına dikkat etmelisiniz. Özellikle çizmelerin boyu dize kadar çıktığı için ayak topuğundan dize kadar çizmenin sıkıpmadığından emin olun. Aynı zamanda bu kısımların yumuşak olması gerekir.

Kış aylarında giyeceğiniz için alacağınız çizmenin sizi soğuktan koruması da önemli. Tabi bunu yaparken de ayaklarınızı terletmeyecek ve nefes alabilen bir özellikte olması gerekir. Bu ayaktaki kötü kokunun önüne geçmek için önemlidir.

Çizme fermuarlı veya bağcıklı olması giyip çıkartırken işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

Bir diğer önemli husus ise çizmenin hafif olması. İş hayatında veya sokakta bütün gün koşturmacanın içinde olan bayanlar için hafiflik büyük bir önem arz ediyor. Alacağınız çizmenin yürüme zorluğu yaşatmayacak kadar hafif olmasına önem gösterin.

2021’DE ÇİZMELERE RENK GELDİ

Kaymayan, üşütmeyen, rahat ve hafif çizmeyi bulduk; “Peki ya rengi, modeli nasıl olsun?” diyorsanız, öncelikle 2021 Sonbahar-Kış sezonunda modacıların rengarenk çizmlerle karşımıza çıktığını belirtelim.

Renkli ve kalın topuklu çizmelerin sık sık görüleceği bu sezonda, çizme tercihinizi günlük hayatta birçok kıyafetle kombinleyebileceğiniz renklerden yana kullanmanızda fayda var. Bu husuta, siyah, beyaz, kahverengi, yeşil gibi renkler öne çıkıyor.

Aynı zamanda yaz sezonunda sıklıkla gördüğümüz çift renk jeanlerin ardından kış sezonunda da çift renk botlarla karşılaşacağız. Bu modellerle siyahla pembenin yan yana ne kadar şık durduğunu siz de göreceksiniz.

Kürklü çizmler, arkadan bağcıklı modeller, yılan ve timsah desenlerle, süet, deri ve lastik botlar 2021 sezonunda sizi bekliyor.

Siz de 2021 Sonbahar-Kış ayakkabı modasını yakından takip etmek için miogusto’yu yakında takip etmeyi unutmayın.

2021 yılının en moda ayakkabıları miogusto’da...

Etiketler: Çizme
Eylül 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR