Deri Botları Temizlemenin En İyi Yolu

Deri Botları Temizlemenin En İyi Yolu

Deri bot giymeyi biz kadınlar olarak erkekten daha çok severiz. Günlük hayatta kullandığımız deri botlar evden mesaiye veya ofisten öğle yemeğine giderken çok çabuk kirlenebiliyor. Kirlenmesi ile birlikte deri botlarımıza bakım yapmazsak bozulmalara uğruyor. Arada bir biraz detaylı temizlik ve bakım yaparak en sevdiğimiz deri bot ve çizmeleri uzun yıllar kullanabiliriz.

Kadın deri bot ve çizmeleri evde nasıl temizleyeceğimize dair bu kılavuzu kullanabilirsiniz.

Deri Botları Temizlemenin En İyi Yolu

Yıpranmış deri çizmelerinizi ve botlarını hayata döndürmek için şu basit adımları izleyin:

  1. Bağcıkları çıkarın: Kirliyse, çamaşır makinesine atarak veya bir detarjanlı su yaparak su şişesine sıcak su koyarak çalkalama yöntemi ile yıkayabilirsiniz. Bağcıklarınız aşınmızsa uzunluğunu ölçün ve yeni bağcık ile değiştirerek botlarınıza kolay ve ucuzca yeni bir hava katabilirsiniz.
  2. Kabuklu çamuru ve kiri çıkarın: Botlarınızı yumuşak bir bez veya sert bir fırça ile kalan kalıntıları fırçalayın.
  3. Su ve sabun uygulayın: Küçük bir kapta ılık su ve bulaşık deterjanı solüsyonunu karıştırın. Yumuşak bir bezi içine batırın, sıkın ve botunuzun dış yüzeylerini silin.
  4. Botları durulayın: Taze bir bez ve temiz su ile botlardaki sabunlu karışımı nazikçe durulayın.
  5. Botları kurulayın: Eski bir havluyla mümkün olduğunca fazla nemi alın. Ardından, botların yavaşça kurumasını bekleyin. Derinin solmasını veya çatlamasını önlemek için bunu doğrudan ısı ve güneşten uzak tutun. Bu 48 saate kadar sürebilir.
  6. Botları hafifçe ısıtın: Botları klimaya hazırlamak için, biraz dolaylı güneş ışığında veya saç kurutma makinesiyle ısıtın . Botlar dokunmak için rahat kalmalıdır
  7. Deriyi yumuşatın: Bu, ayakkabılarınızı lekelerden korur ve parlamasını sağlar. Ambalaj üzerindeki talimatları izleyerek çizme yağı, dolgu macunu, cila veya deri yumuşatıcı uygulayın. Derinin 15 dakika oturmasına izin verin. Ardından botları parlayana kadar temiz bir bezle parlatın!

Deri Botlardan Leke Nasıl Çıkarılır

Pahalı deri çizmelerinizin görünümünü bozacak leke gibisi yoktur. Bu leke çıkarma ipuçlarıyla botlarınızı yeni gibi eski haline getirin:

  1. Deride Su Lekeleri: Deriyi temizlemek için bulaşık deterjanı ve ılık su karışımı kullanarak yukarıda belirtilen adımları izleyerek su lekelerini çıkarın.
  2. Deride Yağ / Yağ Lekesi: Lekeli deriyi kabartma tozu veya mısır nişastası ile serpin. Tozu nemli bir bezle hafifçe ovalayın. Bir gece bekletin ve ardından kuru bir bezle kalıntıları fırçalayın.
  3. Deride Mürekkep Lekesi: Bir pamuklu çubuğu ovalama alkolü veya oje çıkarıcı ile ıslatın ve lekeyi silin. Mürekkebin yayılmasına neden olabilecek sürtünmeden kaçının. Leke kaybolana kadar kurutmaya devam edin. Ardından nemli bir bezle silin ve temiz bir havluyla kurulayın.
  4. Deride Sürtünme İzleri: Sürtünmeye az miktarda jel olmayan diş macunu sürün ve yumuşak bir bezle ovalayın. Diş macununu nemli bir bezle silin ve ardından bir havluyla kurulayın.

Öte yandan bu işlemleri yapmak size zor geliyorsa hemen yüzde 50'ye varan indirimlerle yeni sezon kadın bot çeşitlerine buradan bakabilirsiniz:

https://www.miogusto.com.tr/kadin-bot

Etiketler: deri bot
Eylül 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR