Yüksek Topuklu Ayakkabı Seçimi Neye Dikkat Edilmeli?

Yüksek Topuklu Ayakkabı Seçimi Neye Dikkat Edilmeli?

Kadınların boyunu uzun göstermesi nedeniyle oldukça sık tercih edilen yüksek topuklu ayakkabılar, dik duruşu desteklemesiyle öne çıkıyor. Bacakları daha uzun gösteren stiletto ayakkabılar, şıklığın ve zerafetin yansıtılmasına yardımcı oluyor

Topuklu ayakkabılar her ne kadar şık olsa da rahat ve konforsuz oluşu kadınların gözünü korkutuyor. Platform destekli topuklu ayakkabılar, dengede durabilmek ve doğru yürüyüş yapabilmek için oldukça önemlidir.

Görüntü olarak şık olda da doğru topuklu ayakkabı seçilmediği takdirde hem ayaklara hem de vücuda zarar vermesi söz konusu olduğunu unutmamak gerekir.

Kadınlar, en çok topuklu ayakkabı alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. MioGusto olarak sizlere aktracağımız doğru topuklu seçimi hakkındaki bilgiler, hem sağlığınızı hem de şıklığınıız korumanızı sağlayacak.

İLK KEZ TOPUKLU GİYECEKLER NELERE DİKKAT ETMELİ

Öncelikle, topuklu ayakkabıyı hayatında ilk kez giyecek olan hanımefendiler, ilk başta dolgu topuk tercihi yaparsa kullanım açısından daha iyi olacaktır. Denge problemi yaşamanıza engel olan dolgu topuk ayakkabılar, dik durmanıza da yardımcı olacaktır. Ayakkabı seçiminde kesinlikle bir numara küçük veya bir numara büyük ayakkabı almayın. Aksi takdirde yürüyüşünüzü bozacak ve sizi rahatsız edecektir.

Topuklu ayakkabıyı ilk kez giyiyor ya da çok fazla tercih ettiğiniz bir model değilse, sivri burunlu ve çivi topuklu ayakkabılardan kaçın. Ayağınızı sıkacak ve dengede durmanıza güçlük çıkaracak bu topuklu modelleri sizin için büyük bir risk olacaktır.

Sivri burun ayakkabılar çok sık giyildiği takdirde ayak parmağında istenmeyen kalıcı sorunlara yol açabilir. Çivi topuklar ise bel ve omurganıza kalıcı zarar verebilir.

TOPUK SEÇİMİ NASIL OLMALI

Dolgu topuklu ayakkabılara alışan her kadın, kalın topuklu ayakkabıları da rahatlıkla giyebilmektedir. Son dönemin en trend kalın topuk ayakkabıları özel gün ve gecelerde sıklıkla tercih edilmektedir. Her kıyafet ile kombin yapılabilen kalın topuklu ayakkabılar, tarzınızı yansıtmanıza yardımcı olacaktır.

Bir diğer seçenek ise platform destekli topuklu ayakkabılar. Son dönemin en trend modeli olan platform ayakkabılar, rahatlığı ve şıklığı yakalamanıza olanak sağlayacak.

Parmakları sıkıştıran sitiletto modellerinde ise ayak numarasına uygun ayakkabıyı seçmek dikkat edilmesi gereken hususlardandır.

Bir diğer önemli husus ise alışveriş yapacağınız saattir. Topuklu ayakkabı seçimi doğru yapılmazsa genellikle giyildiği bir kaç saat sonrasında ayakta şişlik yapmaktadır. Bu nedenle alışveriş yaparken, sabah saatlerinden çok ayağın biraz daha yorgun olduğu akşam saatleri tercih edilmelidir. Bir nebze de olsa şişen ayak, ayakkabı seçimi yaparken doğru kalıbı bulmanıza, topukluyu giyerken ise ayağınızı sıkmamasına yardımcı olacaktır.

Ayağınızın hava almasına yardımcı olan materyallerden üretilmiş topuklu ayakkabıları tercih etmeniz ayak sağlığınız için oldukça önemlidir. Böylece ter ve koku gibi nahoş durumlardan uzak kalırsınız.

Ayakkabının parmak kısmındaki yüksekliği parmaklarınızı kıvırmanıza olanak sağlamalı, en uzun parmağınız ile ayakkabının uçunda en az yarım santimlik bir boşluk kalması sağlığınız açısından önemlidir.

İki ayağınızdaki boy ve genişlik farkı nedeniyle ayakkabıyı seçerken, tek bir ayakla değil her iki ayağınızı da denemelisiniz.

Siz de 2021 İlkbahar-Yaz ayakkabı modasını merak ediyorsanız, MioGusto’yu yakında takip etmeyi unutmayın.

2021 yılının en moda ayakkabıları MioGusto’da...

Etiketler: ayakkabı
Haziran 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR