Bacakları İnce Gösteren 7 Ayakkabı Modeli

Bacakları İnce Gösteren 7 Ayakkabı Modeli

Giyimine önem veren kadınlar için ayakkabı modeli seçmek bazen biraz zor olabiliyor. Çünkü, en iyi nasıl görünebileceğimizi ve bizi iyi hissettirecek pek çok şekil, boyut ve renkte ayakkabı modeli mevcut. Her kadının bacak yapısı farklıdır. Bunun için en doğru ayakkabı modelini aramak gerektiğini unutmayın. Şu anda sizi olduğunuzdan daha ince gösterecek bir ayakkabı modeli bulmak kulağınıza hoş geldiğinden eminiz.

Miogusto olarak sizler için ayakkabı modeli seçerken daha güzel görünmenize yardımcı olabilecek bazı ipuçlarını derledik.

1. Kalın topuklu basit ayakkabı

Ayağı bilekten saran topuklu ayakkabılarda bant ne kadar ince olursa olsun, bu bölgeyi bölünmüş göstereceğinden her zaman daha kısa bacak izlenimi verecektir. Bu nedenle bilek bantlı topuklu ayakkabılar çok da hoş durmuyor. Bu sadece görsel bir kural olsa da kısa boyluysanız veya kısa bacaklarınız varsa bu tarz ayakkabılar giyerek sadece ayak bileklerinizi ve baldırlarınızı daha geniş göstereceksiniz.

Bilek bantlı topuklu ayakkabıların aksine kalın topuklu ayakkabılar, daha kalın bacaklara sahip olan kadınlar için daha iyi bir tercih olacaktır. Vücudunuzun daha ince görünmesini sağlamak için genellikle tabanı daha kalın ve aşağı doğru indikçe daha incelen bir topuklu ayakkabı giymeniz daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacak.

2. Stiletto topuklu ayakkabılar

Kalın ayaklarınız veya bacaklarınz varsa, askılı düz ayakkabılar ayaklarınızda bölge bölge garip şişikler oluşturabilir. Bu durumda insanların dikkati küçük deliklerde oluşan şişkinliklere çekilecektir. Böyle bir durumu asla istemeyeceğinizden eminiz.

Bunun yerine askılı düz ayakkabılar yerine her zaman havalı stiletto topuklu ayakkabılara yönelebilirsiniz. Daha uzun görünmeye çalışıyorsanız ve bacaklarınızı daha ince göstermek istiyorsanız bu mükemmel bir tercih olacaktır. Topuk ne kadar ince olursa o kadar çekici görünürsünüz. Ancak daha rahatsız olabilen stilettolarda platform destekli modeller tercih etmenizi öneririz.

3. Platform ayakkabılar

"T-Strap ayakkabı" olarak bilinen topuk kayışı; "T" şeklinde göründüğünden bu isimle anılır. Ne yazık ki bu T, ayaklarınızı olduğundan daha geniş gösterecektir. Bu her türlü ayak için geçerli olsa da ayaklarınızın tombul olduğunu düşünüyorsanız bu tip ayakkabılardan uzak durmak isteyebilirsiniz.

Örneğin, daha önce de belirttiğimiz gibi, bacaklarınıza uyan platform kama tipi ayakkabılara yönelebilirsiniz. Bunlar hem rahat olacak hem de iyi görünecektir. Bacaklarınızın kalın olduğunu düşünüyorsanız, bu ayakkabıları tercih ederek daha hoş bir sonuç elde edebilirsiniz. Daha geniş bir ayakkabı seçmeniz sizi değil ayakkabıyı kaba gösterecektir.

4. Ayak parmakları

Ayakkabı burunları ayaklarınızı daha ince ve biçimli göstermek içindir. Çoğu zaman, kare uçlu burnu açık ayakkabılar oldukça rahatsız edici olabiliyor.  Aynı şey bacaklarınız için de geçerli. Uzun ve ince bacaklarınız varsa, kare noktalar sizin için ideal olacaktır, ancak aksi bir durum söz konusuysa o zaman başka bir şey denemek isteyebilirsiniz.

Böyle bir durumda ayak parmaklarınızın ucunu daha az gösteren ayakkabı modellerine yönelebilirsiniz. Kısa boylu olduğunuzu düşünüyorsanız sizi olduğunuzdan daha uzun gösterecek ve daha uzun bacaklarınız varmış görünümü  verecektir. Ve bu güzel ayakkabılar ayağınızı olduğundan daha küçük de gösterebilir.

5. Yüksek çizmeler

Kısa bir vücuda ve bacaklara sahipseniz, bilekte biten çizme ve botlar, insanların dikkatini baldırlarınıza çekeceğinden ve ayak bileklerinizi gerçekte olduğundan daha kalın gösterebileceğinden iyi bir tercih olmayacaktır.

Öte yandan, daha büyük ve daha kalın baldırlarınız varsa, uzun çizmeler size özgüvenli bir duruş verecektir. Botların üst kısmında büzgü gibi detaylar varsa bu çok daha iyi olacaktır. Böylece tüm dikkatler bileklerinizden uzaklaşıp şık ayakkabıya yönelecektir.

6. Balerin daireleri

Roma sandeletleri diye de bilinen, bacağı bilekten dize kadar saran bağcıklı modeller, kalın bacaklarınızda yumuk yumuk şişlik oluşmasına neden olabilir. Çok sayıda kayış ve iple dikkat çekmek için tasarlanmış bu modeller, insanların dikkatını baldırlarınıza çekeceğinden pek de doğru tercih olmayacaktır. Bir süre sonra rahatsız edici dahi olabilen bu modeller yerine düz kayışsız babet modelleri tercih edebilirsiniz.

7. Çoraplarınızla aynı renkte ayakkabılar

Düz çizmeler görsel olarak bacaklarınızı daha kısa gösterecektir. Bu yüzden çizme seçerken daha dikkatli olmanızı öneririz. Bacaklarınızı daha ince göstermek istiyorsanız, ayakkabınızın renginde tayt veya kışlık çorap giymek daha doğru bir tercih olacaktır. Koyu renklerin daha başarılı olduğunu da belirtmek isteriz.

Siz de 2021 Sonbahar-Kış ayakkabı modasını yakından takip etmek için miogusto’yu yakında takip etmeyi unutmayın.

2021 yılının en moda ayakkabıları miogusto’da...

Etiketler: kadın ayakkabı modelleri
Ekim 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR