Yeni Sezon Çizme Modelleri

Yeni Sezon Çizme Modelleri

Moda sürekli değişiyor; Bir sezon trend olan, diğer zaman bir sezon demode olabiliyor. Pandemiyle birlikte rahatsız edici kıyafetlerin yerini evin sıcaklığını ve rahatlığını bizlere sunan cottagecore trendinin yükselişine, bir zamanlar çok sevdiğimiz stilettolarımızın düşüşüne tanık olduk. Ancak tüm stil seçimlerimizde değişmeyen tek şey, her sezonun vazgeçilmez parçası çizmelerdir. Bu her zaman da öyle kalacaktır. 

Her sonbahar ve kış mevsiminde, hem eski hem de yeni en son moda çizmelerimizi giyme şansına sahip oluyoruz. Modacılar 2021-2022 Sonbahar/Kış sezonunda podyumlardan sokak trendine birçok ipucu verdi. Klasik 80’ler çizme modasının yeniden canlandığı bu sezonda en iyi çizme trendlerini sizler için derledik. Moda dünyasındaki son trendleri yakalamak için hadi başlayalım...

1 Kalın Diz Boyu Çizmeler

Bu sezon hangi çizmeler daha çok moda? Uzun çizmeler mi? Evet evet bu sezon uzun çizmeler oldukça moda.  The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer) filminde gazeteci Andre Sachs’ın o ikonik Chanel espadrillleri giymeden çok önce diz boyu uzun çizmeler gardroplarımızın baş köşesindeydi. Yeni sezonda da kalın diz boyu çizmelerde çarpıcı cesur tasarımlarla yeniden moda haline geldi.

Tayvanlı modacı Jason Wu, yeni sezonda metropol kadınının öz güvenini yansıtan, deri ve süet diz boyu çizme seçkisini tanıttı. Wu yeni seçkisinde, Z kuşağının giyinme yaklaşımını çağrıştıran, pembe pastel stillerden lüks dokulara uzanan benzersiz parçaları bir araya getirdi.

Jil Sander da Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonunda parti sezonu için en iyi çizmeleri sundu. Hepimizin özlemini duyduğu disko gecelerini yansıtan bronz döküm çizmeleri bizlere sunan Sander, cesur bir etki oluşturmak için minimalist iki tonlu botları moda dünyasına kattı.

2. Kovboy botları

2021 Sonbahar/Kış sezonu tanıtımlarında modacıların tercihleri, kovboy çizmelerinin modanın ön sıralarına geri döndüğünü kanıtlıyor. Bu sezon birçok kadının Teksas kovboylarının  at sürerken bağırdığı gibi ‘yeehaw’ diye bağırdığına tanıklık edersek hiç şaşırmayız. Kovboy çizmelerde geleneksel olarak siyah deri, metalik gümüş eğilimi bu sezon da devam ediyor.

Ünlü modacı Isabel Marant, bu sezon ki koleksiyonunda, kovboy çizmlerini, günlük trikolarla kombinleyerek ortaya oldukça trend bir tarz koyuyor. Bu tarzla Vahşi Batı’da olduğu gibi hayatı ciddiye almadan eğlencenin tadını çıkaracaksınız.

3- Platform savaş botları

Pandeminin bize öğrettiği bir şey varsa; o da rahatlıktır. Fonksiyonel ve dayanıklı tasarımıyla uzun yıllar kullabileceğiniz, geçen yıl Sonbahar/Kış sezonunun parlayan yıldızı Platform savaş botları, bu sezon yeniden karşımıza çıktı. Savaş botları, iddialı ve radikal çizgili modellerle yeni sezonda raflarda yerini alıyor.

Klasik siyahın yanı sıra maksimum etki yaratmak için parlak renkler de savaş botlarında oldukça moda. Savaşı seven erkeklerin giydiği tıknaz botlara İrlandalı tasarımcı Simone Roch, fiyonklar ve inci işlemelerle kadınsı bir dokunuş yapıyor. Bu, kaçırmak istemeyeceğiniz bir stil.

4- Yavru kedi topuklu botlar:

1990’lar modasını bu sezon yeniden uyarlayan modacılar, yavru kedi topuklu botları yeniden moda dünyasına kazandırdı. Birkaç sezon önce arkası açık iskarpin ve yaz için mükemmel diğer topuklarla geri dönen bu botlar, kış için çeşitli dokularla, bej monokrom, ultra şık versiyonla raflarda yerini aldı.

5- Renkli çizmeler

Yaz bitti kış geldi diye kiyafetlerin ve ayakkabılar kasvetli olmak zorunda değil. Yeni sezonda konfor ve pastel renklerdeki çizmeler oldukça popüler.

6- Gümüş veya altın çizmeler

Yeni sezon çizmelerde modacıların metalik dokunuşları, altın ve gümüşün parıltısıyla hem gündüz hem de geceleri aydınlatıyor. Yeni sezonda oldukça popüler olacak olan altın ve gümüş çizmeler. gardropları ele geçireceğe benziyor.

7 - Kalın tabanlı bot

Daha büyük her zaman daha mı iyidir? Tasarımcı Vivienne Westwood Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonunda bu soruya evet diyor. Platform sandaletlerin doğal bir evrimi olan bu yüksek tabanlı botlar ve çizmeler, gardırobunuza çarpıcı bir hava katacak. 

Siz de 2021-2022 Sonbahar-Kış ayakkabı modasını yakından takip etmek için miogusto’yu yakında takip etmeyi unutmayın.

2021 yılının en moda ayakkabıları miogusto’da...

Etiketler: Çizme
Ekim 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR