Kadınların Tutkusu: Stiletto Ayakkabı

Kadınların Tutkusu: Stiletto Ayakkabı

Fransız ayakkabı tasarımcılarının tezgahından çıkarak, şık gece organizasyonlarının vazgeçilmez ayakkabı modeli olan Stileto’lar kadınların adeta tutkusu haline gelmiştir.

Davetlerde, özel buluşmalarda ve önemli günlerde bulunduğu ortamı ışığıyla aydınlatan kadınların en popüler tercihi olan Stilettolar, kadının zarafetinin ve dişiliğinin ön plana çıkmasına olanak sağlar.

İlk olarak İtalyan tasarımcıların ellerinde hayat bulan Stilettolar, Burjuvazi kadınların giydiği bir ayakkabıydı. Statü işareti olan Stilettolarda o dönem topuk ne kadar büyük ise o kadar soylu bir aile olduğunu göstermekteydi.

STİELLO AYAKKABI MODELİ

Burjuva Avrupası’nda ortaya çıkarak günümüz dünyasını aydınlatan Stiletto ayakkabı modeli, statü ayrımı yapmaksızın bütün kadınların tutkusu olmuştur.

Her yaşta ve her zevkte kadınların bir numaralı tercihi olan Stiletto ayakkabı, her kadının sahip olmak isteyeceği bir model ayakkabıdır.

Moda tasarımcılarının geniş bir yelpazede ortaya koyduğu şık ve tarz Stiletto ayakkabılar ortalama olarak 5-9 cm arasında parmak uçlarına doğru incelen çok ince bir topuğa sahip, zarif bir modeldir.

Yeni sezonun en trend Stiletto ayakkabı modellerinden bahsedecek olursak, siyah, ten, gümüş ve bej renkleri gece davetlerinin bu sene vazgeçilmezi olduğunu söyleyebiliriz. Gündüz ise, siyah, taba, gri ve mavi tonlar ön planda.

Stilettolar çalışan kadınların ofis yaşamında fazlasıyla tercih ettiği ayakkabı modellerindendir. Parlak deri yüzeyi ile ofisde dikkatleri üzerine çeken Stilettolar, şık ve zarif tasarımı ile özgüveninizin tavan yapmasını sağlayacak.

Giyildiği ayakda iddialı olduğu kadar kadınsı hatları ön plana çıkaran Stilettolar, son yıllarda sokak modasında da sıklıkla tercih edilmeye başlandı.

Gece organizasyonlarında şık abiyelere eşlik eden taş işlemeli Stilettolar ön plana çıkarken, gündüz ise sade ve az detayla süslenen Stilettolar tercih edilmekte.

Bilekten veya topuktan kayışlı, ince veya dolgu topuklu modelleri ile Stilettolar, abiyeler başta olmak üzere, etek ve kumaş pantolonların yanı sıra son yıllarda jean, ve şortlar ile de oldukça sık kombinlenmeye başlandı.

Avrupa'nın burjuvazisinden podyumlara, özel davetlerden sokağa kadar kadınların olduğu her alana ulaşması Stilettoların bir ayakkabı modelinden çok tutku haline geldiğinin bir göstergesi.

Siz de Stiletto tutkunuza yeniliyorsanız miogusto’yu yakında takip etmeyi unutmayın.

2021 yılının en moda ayakkabıları miogusto’da...

Etiketler: ayakkabı, Stiletto Ayakkabı
Haziran 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR