Abiye Elbiselerin Altına Ayakkabı Tercihi Nasıl Yapılır?

Abiye Elbiselerin Altına Ayakkabı Tercihi Nasıl Yapılır?

Her kadın, düğün, kına, nişan, söz veya özel gece davetlerinde giydiği abiye ile dikkatleri üstüne çekmek ister.

Bedenin hatlarını ortaya koyan, şık ve zarif bir abiyenin tam üstünüze uygun bedenini bulmuş ve kendinizi hazır hissediyor olsanız da abiyenizi daha fazla ön plana çıkaracak, tarz ve gösterişli ayakkabıyı bulamadıysanız tam olarak hazırlanmış sayılmazsınız.

Kadınların en çok merak ettiği konuların başında abiye elbiselerin altına ayakkabı tercihinin nasıl yaptığı konusu gelmektedir. Abiyelerin altına tercih edilecek ayakkabılarda sıklıkla küçük görünümlü büyük hatalar yapılmaktadır.

Gelin hep birlikte abiye elbiseler ile ayakkabı kombini nasıl yapılır öğrenelim;

Öncelikle abiye elbise tercihi yaparken, katıldığınız organizasyonda hem dikkatleri üstünüze çekecek hem de fazla abartı olmayan sade, zarif ve aynı zamanda dikkat çekici bir abiye seçimi yapabilirsiniz. İster kırmızı, isterse siyah, isterseniz pembe veya mavi tonlarında olsun. Hangi abiyeyi seçerseniz seçin, vücudunuza tam oturan, etek boyu ideal ve rahat edebileceğiniz bir kıyafet seçin.

Abiye tercihinizi yaptıktan sonra sıra seçtiğiniz elbisiye göre saç, makyaj, çanta ve ayakkabı rengi ve modeline karar vermeye gelmektedir. Elbette bunlardan en zor olanı, elbisenin altına doğru bir ayakkabı seçimi yapmaktır. Çünkü abiye elbiselerin altına kullanılacak ayakkabı modeli elbiseyi ön plana çıkaracağı gibi aksine size rüküş bir görünüm de katabilir.

Abiye altına ayakkabı seçiminde dikkat edilecek püf noktaları hem hayatınızı kurtaracak hem de gecenin kraliçesi olmanızı sağayacak.

Öncelikle ayakkabı seçerken ayağınızı hırpalayacak, sizi rahatsız edecek seçimler yapmaktan kaçının. Unutmayın öncelik ayağınızın sağlığı ve konforudur.

Abiyenin altında ayakkabı topuğu hangi boyda olmalı?

Abiyelerin altına tercih edilen ayakkabıda topuk boyunun önemine değinmiştik. Daha detaylı anlatacak olursak; elbiseniz uzun ise ayakkabının görünmemesi, diğer davetlilerin sanki sizin havada süzülüyor zannetmesi için kısa topuklu ayakkabı tercih etmelisiniz.

Eğer abiyeniz, diz üstü veya mini bir eteğe sahipse, tercihiniz daha yüksek bir topuklu ayakkabı modelinde olmalıdır. Yedi santimden yüksek bir topuklu tercihi yapacaksanız ise ayakkabıda platform desteğinin bulunması size rahatlık ve konfor sağlayacaktır.

Ayakkabının topuğu ince mi kalın mı yoksa dolgu mu olmalı?

Abiye elbiselerin altına genellikle ince topuk tercih edilmektedir. Kalın veya dolgu topuk ayakkabılar davetlerde tercih edilmez. İnce topuk seçilmesinde topuğun inceldikçe daha zarif ve şık durması gelmektedir. İnce topuklu ayakkabılar abiye eliseler ile de daha uygun bir topuktur.

Kemeri bilekten mi topuktan mı olmalı?

Topuklu ayakkabı tasarımında kemer ya bilekten ya da topuktan olacak şekilde tasarlanır. Bilekten kemerli olan ayakkabılar son yıllarda sıkıkla kombinlerde tercih edildi. Burada dikkat etmeniz gereken nokta yine elbisenin etek boyudur. Eğer midi boy bir abiyenin altına bilekten bağlama bir ayakkabı tercihi yaptıysanız, boyunuz olduğundan çok daha kısa görünecektir.

Bilekten bağlamalı ayakkabılar, kalem abiyeler, diz boyu, ya da daha kısa abiyeler ile kombinlendiğinde doğru sonucu vermektedir.

Bunların yanı sıra uçuş etek ve kuyruklu abiyeler de bilekten bağlamalı ayakkabıları çok göstermeyeceği için tercih sebebi olabilir.

Bilekten kemerli ince ve şık rugan topuklu bir ayakkabı ile mini etekli bir abiye kombini davetliler için görülmeye değer bir kombindir.

Siz de abiye elbesenizin altına şık, zarif ve gösterişli bir ayakkabı arıyorsanız, miogusto’yu yakında takip etmeyi unutmayın.

Etiketler: ayakkabı
Haziran 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR